søndag den 9. august 2015

Oreo og kinder...

Fredag stod jeg tidligt op og lavede oreo ispinde...
Jeg ved endnu ikke om de blev gode, de er meget bløde i det og jeg har ikke fået taget mig sammen til at overtrække dem endnu...
Opskrift og billeder kommer når jeg har fået det gjort...
Idag har Miriam været her, vi skulle bage kage med kinder creme....
Vi startede med at lave cremen så den kunne nå at køle af...
2 blade husblas
200 g kinder chokolade
3 dl fløde
1.5 dl sødmælk
1 vaniliestang
5 æggeblommer
40 g sukker

Udblød husblassen i koldt vand.
Kom mælk, fløde, vanilie korn og den tomme vaniliestang i en gryde og bring det tæt på kogepunktet.
Pisk æggeblommer og sukker til det er ensartet.
Hæld en tredjedel af af den varme mælkefløde i æggeblandingen under piskning og kom det hele tilbage i gryden.
Lad cremen tykne under omrøring ved svag varme.
Hæld cremen over chokolade mens der røres.
Cremen skal blive helt ensartet.
Stil den på køl.
Vi troede ikke den blev tyk nok så vi kom et ekstra blad husblas i, det skal man lade være med...
Bagefter lavede vi en hvid chokoladekage..
250 g smør
180 g hakket hvid chokolade
330 g sukker
1,8 dl mælk
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniliesukker
2 æg 

Varm ovnen op til 160 grader.
Smør formen eller for den med bagepapir.
Bland smør, chokolade, sukker og mælk i en gryde og smelt det over svag varme under omrøring.
Hæld blandingen over i en stor skål og lad den afkøle i 15 minutter.
Bland mel, bagepulver og vaniliesukker og si det i dejen.
Røres i dejen sammen med æggene.
Hæld dejen i en bageform.
Bages ca 1 time & 40 minutter.
Afkøl kagen i formen.
Vi lavede den som lagkage i to lag, og smurte creme i mellem, ovenpå og på siderne.
Vi lod den lige køle 15 minutter før vi smagte.
Den creme var ikke specielt god, den var så vammel at vi ikke engang kunne spise ret meget af den...
Det er klart en ommer...
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar