torsdag den 27. marts 2014

Chokoladekiks med vaniliecreme

Jeg prøvede at lave chokoladekiks med creme, det gik forholdsvis godt.
Jeg har længe ledt efter en opskrift på kiks med creme, så kom min mor med en fra et blad...
De blev langt bedre end forventet, dejen var noget snasket og svær at arbejde med, 
men hele besværet værd.

Chokoladekiks:
150 g hvedemel
35 g kartoffelmel
1 1/2 spsk kakao
1/4 tsk.fint salt
1 tsk bagepulver
150 g muscovadosukker
100 g koldt smør

Bland mel, kartoffelmel, kakao, salt og bagepulter. Bland muscovadosukker i.
Skær smørret i små tern og smuldr dem i melblandingen.
Tilsæt æg og mælk, og ælt dejen hurtigt sammen.
Del dejen i 2, og klap hver stykke fladt, pak hvert stykke dej ind i køkkenfilm, og lad dem køle af i køleskabet i 1 time.
Rul dejen ud på er melstrøet bord ca 2 mm tykkelse.
Stik runde kager ud med en 5 cm udstikker.
Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 170 grader i ca 10 minutter.
Lad kiksene køle af på en rist.
Vaniljecreme:
75 g flormelis
1/2 dl kogende vand
1/2 stang vanilje
75 g blødt smør

Rør flormelis med kogende vand og kornene fra vanilje stangen.
Pisk smørret i sukkeret, og pisk i 4-5 minutter, til cremen er let og luftig.
Kom 1 tsk creme på halvdelen af kiksene.
Læg en kiks ovenpå og tryk let sammen.
Opbevar kiksene i en kagedåse i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar