tirsdag den 24. juni 2014

Sankt Hans...

Vi kom ikke ud at se bål, vi var ikke klar over at det var den dag....
Så vi skulle bar have været hjemme og lave ingenting, lige indtil vi fik en ide om vi ville have snobrød...
Så jeg skulle finde snobrødspinde på vej hjem, så jeg kørte i brugsen der havde de dem ikke, men de havde dem i fakta, så købte 4 så det ikke gik alt for langsomt...
Men vi har ikke noget bålsted så vi skulle finde et alternativ, inden jeg vidste af det var der tændt et bål i en trillebør... Det var nærmest dømt til at gå galt... Men det gik godt nok alligevel og snobrødene smagte som de skulle og blev ikke brændt....
Vi lavede nogle med skinke i, det var meningen der skulle have været ost i men det ville ikke smelte så den droppede vi igen...

Snobrøg
25g smør
0,25 liter mælk
25g gær
2 tsk groft salt
400g mel
Skinke
Ost
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige indgredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 6 stykker og tril hvert stykke ca 40cm langt.
Rul en skive skinke om hver pind og sno et stykke dej udenom, sørg for det sidder godt fast.
Bag snobrødene over bålets gløder i ca 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.
Tag forsigtigt brødene af pindene og fyld osten i så den smelter..

Vi lavede dobbelt portion og dobbelt så store så vi brugte 2 stykker skinke på hver pind...
De smagte godt uden osten og det var hygsomt selvom klokken gik hen og blev mange inden vi var færdige..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar