torsdag den 12. marts 2015

Cookies...

Igår stod jeg tidligt op og bagte cookies...
Jeg har bagt cookies før, men jeg syntes begge gange de har smagt meget af chokolade...
Denne gang var det chokolade med karamel og et drys havsalt...
På trods af den kraftige chokoladesmag blev de rigtigt gode, de fleste var vilde med dem..
Måske de kunne blive bedre hvis det var en hvid cookie med chokolade stykker og karamel, det må prøves en dag...
Jeg satte karamellen til at koge først, da det taget såååå lang tid..
50g glykosesirup
100g sukker
2dl fløde
Smelt glykosesiruppen og sukkeret, tilføj fløden og lad det simre til det har den rette konsistens.
Husk karamellen størkner, så stop med at koge mens den stadig er flydende.

110g smør
300g brun farin
55g kakaopulver
2 æg
1 tsk bagepulver
1 nip salt
200g speltmel
100g mørk chokolade
12 tsk karamel
Groft havsalt til at drysse med.
Smelt smørret ved svag varme.
Rør brun farin i.
Tilsæt kakaopulver og æg og rør det godt sammen.
rør bagepulver, salt og mel i og rør dejen til den er glat og ensartet.
Hak chokoladen groft og vend i dejen.
Sæt 16 skefulde dej på en bageplade.Lev en lille fordybning i hver kage.
Kom en lille klat karamel i hver.
 Fordel resten af dejen på hver kage som et låg.
Drys tilsidst med havsalt.
Bag kagerne ved 180 grader i ca 15 minutter.
Lad kagerne køle helt af inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar